9 tot 12 weken zwanger

Wat doet de baby?

In week 12 zijn alle belangrijke organen en lichaamssystemen van je baby af. Hoe bijzonder is dat! Slechts 6 cm groot en al helemaal af. In de rest van je zwangerschap groeit de baby en rijpen de organen, verfijningen worden aangebracht.

Op de echo zie je een klein mensje wat niet stil kan zitten. De baby zit in een grote zak met water waarin hij alle vrijheid heeft om flink te bewegen.

Wat kun jij doen?

Bij week 12 eindigt het eerste trimester. Je kunt deze laatste weken van je eerste trimester nog last hebben van zwangerschapsklachten, dit wordt vaak snel beter na de 12 weken.

Rond 7 weken heb je bij ons het kloppend hartje van je baby gezien, nu is het tijd voor de termijnecho rond 11 weken. Bij deze echo meten we de baby op van hoofd tot billen en kunnen daardoor exact je zwangerschapstermijn bepalen.

In deze weken krijg je wanneer je dat wilt informatie over prenatale screening en kun je kiezen voor NIPT / combinatietest en SEO. Kijk voor

Je gaat bloedprikken zodat we weten welke bloedgroep jij hebt en een zicht op jouw bloedbeeld plannen we ook nu in.

De verzekering ontvangt graag een bericht van je dat je zwanger bent. Neem de tijd om jouw verzekeringspakket goed te bekijken en eventueel nog aan te passen.