Cursus

Wij vinden het belangrijk om heldere en eerlijke informatie aan jou te geven die jij praktisch kunt gebruiken voor, tijdens en na de bevalling. Daarom zijn we er trots op dat we jou onze eigen cursussen kunnen aanbieden! Ook als je niet onder controle bent in onze praktijk, ben je van harte welkom bij deze cursussen.

Zoek jij een cursus waarbij je met andere zwangeren in een gezellig, klein groepje alle informatie krijgt? Is 1 partneravond voor jou en je partner voldoende? Kies dan voor onze MAMAS!

Vind jij het fijn om de cursus samen met jouw partner te volgen? Komen jullie samen naar elke bijeenkomst, zodat jullie beide alle waardevolle informatie krijgen voor tijdens de zwangerschap en bevalling? Kies dan voor de 1+1=3 cursus!

MAMAS cursus

Onze MAMAS! cursus; De ideale manier om bewust zwanger te zijn en jezelf optimaal voor te bereiden op de bevalling. De cursus is in samenspraak met ons perfect afgestemd en je volgt hem met een kleine groep dames die allemaal ongeveer even ver zwanger zijn als jij. De MAMAS is een zwangerschapscursus waarin ontspannende yoga oefeningen gecombineerd worden met nuttige informatie, tips en tricks om jou bevalling tot een fijne ervaring te maken. Tijdens de partneravond, krijgt ook jouw partner de benodigde informatie mee. De MAMAS cursus wordt afgesloten met een gezellige babyborrel waarbij alle mama's met baby’s bij elkaar komen om na te praten. Ook kom je met je baby nog een keertje terug voor een heerlijke ochtend babymassage cursus. De cursus wordt gegeven voor cursusleidster Aukje van Ginniken.

MAMAS Informatie:

 • 9 cursusavonden op maandagavond met een kleine groep zwangeren.
 • Een partner-avond, zodat je partner goed geïnformeerd weet wat hij/zij kan doen om jou te helpen.
 • Je start met de MAMAS als je tussen de 22 en 27 weken zwanger bent.
 • Een babyborrel als afsluiting van de cursus als alle baby's geboren zijn.
 • Als je deelneemt aan de MAMAS cursus krijg je er een ochtend cursus babymassage erbij.

Locatie:

Locatie van de MAMAS is in een fijne ruimte op onze praktijk (Evert Spoorwaterstraat 45, Breda).

Kosten:

De kosten voor de cursus zijn 200,- euro. Ben je aanvullend verzekerd? Dan vergoed de verzekeraar mogelijk deze kosten.

1+1=3 cursus

Wil je een cursus doen samen met je partner? Dan is de 1+1=3 cursus wat voor jullie! Bij deze cursus krijgen jullie heldere, eerlijke informatie die jullie gaat helpen om bewust zwanger te zijn en vol vertrouwen toe te leven naar de bevalling. Omdat je partner ook alle informatie heeft, kunnen jullie samen sparren over jullie wensen, een team vormen en kan hij/zij jouw steun en toeverlaat zijn in deze intense periode.

Ook deze cursus wordt gegeven door Aukje van Ginneken, zij begeleid jullie samen met veel enthousiasme naar de grootste teamprestatie van jullie leven.

1+1=3 Informatie:

 • 3 cursusavonden van 1,5 uur op woensdagavond met enkele andere stellen.
 • Partner is elke avond welkom.
 • Als je deelneemt aan de 1+1=3 cursus krijg je er een ochtend cursus babymassage erbij.

Locatie:

Locatie van de 1+1=3 is in een fijne ruimte op onze praktijk (Evert Spoorwaterstraat 45, Breda).

Kosten:

De kosten voor de cursus voor jullie samen zijn 175,- euro. Ben je aanvullend verzekerd? Dan vergoed de verzekeraar mogelijk deze kosten.

Aukje stelt zich voor

Hallo!

Mijn naam is Aukje, moeder van Fedde (2006) Josje (2008) en Emmie (2016) waar ik enorm van geniet! Zwangerschappen hebben mij altijd gefascineerd. Hoe bijzonder dat er een nieuw leven in je groeit! Ook na 3 zwangerschappen blijft dat!

Naast dat acteren en presenteren mijn werk was bleef ik maar denken: ik wil dolgraag iets voor zwangere vrouwen betekenen in deze bijzondere fase van hun leven. In 2014 heb ik de opleiding gevolgd voor zwangerschapsdocent bij "mamz academy" die ik met succes heb afgerond. Elke vrouw is anders, elke zwangerschap is anders en dus ook elke bevalling is anders, maar door ontspanning en de juiste technieken kan je bevalling wel een hele bijzondere en fijne ervaring worden en dat is wat ik iedere vrouw gun! Ik zie er dan ook erg naar uit om mijn kennis en ervaring te delen met andere vrouwen.

Liefs Aukje

Aanmelden en informatie

Heb je interesse in de MAMAS of de 1+1=3 cursus en wil je je aanmelden? Leuk! Je kunt bellen met de assistenten op 076 571 4601 op werkdagen tussen 9:00 en 16:00, zij helpen je dan verder met je aanmelding.

Natuurlijk kun je ook een mailtje sturen naar info@verloskundighuis.nl. Vermeld hierbij je naam, geboortedatum en adresgegevens en voor welke cursus je je in wil schrijven.

Wil je meer weten over de cursussen? Neem dan ook gerust contact met ons op, of vraag het tijdens je afspraak!

Borstvoedingscursus

Als je kiest voor borstvoeding, begint als je kind je is geboren het volgende avontuur. Hoe fijn is het, als je voor die tijd al alle informatie, tips en tricks in huis hebt en zelfverzekerd aan de slag kan met het voeden van jouw kindje?

Lactatiekundige en babycoach Wendy Seelen geeft op onze praktijklocatie een fijne cursus borstvoeding die jouw alle tools in handen geeft om jouw borstvoedingsavontuur te laten slagen. In 2 cursusavonden van 1,5 uur leert Wendy je alles over onderwerpen als:

 • Waarom borstvoeding
 • Hoe weet ik of mijn baby voldoende krijgt
 • Praktische tips om goed van start te gaan
 • Kolven, borstvoeding en een baan
 • Het voorkomen en oplossen van problemen

Wil je liever online een cursus volgen, of een privé bezoekje thuis? ook dat zit in de mogelijkheden! Kijk hiervoor op de website van Wendy voor alles wat zij jou kan bieden.

Meer informatie en aanmelden?
Voor meer informatie over de cursussen en het aanmelden kun je terecht op de website van Wendy.

EHBO aan baby's en kinderen

Stichting EHAK is gespecialiseerd in het verzorgen van lessen over EHBO aan baby’s en kinderen. Een fijn idee dat je weet wat je moet mocht er ooit iets gebeuren. Alle mogelijke ongevallen die bij kinderen kunnen gebeuren bespreken wij in onze lessen. De lessen zitten vol met praktijkvoorbeelden over kinderen. Op een ontspannen manier leer je hoe je een kind het beste kunt helpen.

Tijdens de lessen is de sfeer het belangrijkste. In een ontspannen, veilige omgeving heb je de beste leermogelijkheden. Juist in de les kunnen er vragen gesteld worden, ervaringen gedeeld en mogen dingen fout gaan en weer hersteld worden.

Of je nu een jonge ouder bent, gastouder, opa of oma, leerkracht, overblijfmoeder, of pedagogisch medewerker...eigenlijk moet iedereen kennis hebben van EHBO!

Meer informatie betreffende de cursus en inschrijving vind je op: https://www.stichting-ehak.nl/
Goed om te weten dat de cursus in veel gevallen volledig vergoed wordt door je zorgverzekering.