Jouw verloskundige in Breda e.o.

Persoonlijke aandacht, een warme sfeer en deskundige zorg is wat we je bieden tijdens deze bijzondere periode in je leven. Van kinderwens tot kraambed staan we naast je en begeleiden we je op een manier die helemaal aansluit bij jou en jouw wensen.

We willen dat jij je thuis voelt bij Verloskundig Huis en dat je weet dat je al jouw wensen, verwachtingen en twijfels bij ons kunt bespreken. Jouw zwangerschap is een spannende tijd en je mag van ons verwachten dat we voor jou en je partner klaar staan zodat je van deze periode kunt genieten.

Wij geloven in de kracht van de vrouw als het gaat om zwangerschap en bevalling. Een natuurlijk proces waarbij jouw lijf precies weet wat te doen. Wij vinden het daarom belangrijk om jou, als zwangere, in je kracht te zetten. We begeleiden je graag bij een mooie (bad) bevalling bij jou thuis of in het ziekenhuis, maar ook als het even niet volgens planning gaat kun je op ons rekenen. Onze lijnen naar de gynaecologen en afdeling verloskunde in het ziekenhuis zijn kort waardoor we optimaal samen kunnen werken.

Bij Verloskundig Huis vind je alles in één huis: gratis echo’s op de praktijk, borstvoedingscursus, bekkenfysiotherapie, pretechobureau, draagconsulent en de zwangerschapscursus MAMAS! Op deze manier kun je in een vertrouwde omgeving alle zorg en informatie rondom je zwangerschap krijgen.

Ook met onze spreekuren proberen we je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo hebben we altijd een avondspreekuur op donderdag. We hebben naast de spreekuren op onze hoofdlocatie in Breda-Noord ook spreekuren in de Haagse Beemden, Teteringen en Terheijden.

Wij zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (076)5714601.

Ons team

Wij zijn een hecht team van 4 verloskundigen. We zorgen voor elkaar, de sfeer bij ons is gezellig en goed. Dat voel je als je de praktijk binnenloopt.

Maak kennis met Lotte, Anouk, Yvet en Sophie.

Lotte

Verloskundige
"vrolijk - moeder - dochter dochter zoon dochter - vrouw van - glas is halfvol - omdenken - wandelen - borrelen - vrienden - verloskundige - stuitliggingen draaien - spiralen plaatsen - vakanties dichtbij of ver weg - hardlopen - hecht - betrokken - geluk"

Anouk

Verloskundige
"betrokken - moeder - zoon zoon - vrouw van - verloskundige - spiralen plaatsen -zorgzaam - gezelligheid - vakanties - iets van de wereld zien - familie - genieten"

Yvet

Verloskundige
"zorgzaam - moeder - dochter - zoon - vrouw van - echoscopie - verloskundige - hond storm - opgegroeid op de boerderij - zorgvuldig - doorzetter - vriendschap - liefdevol"

Sophie

Verloskundige
"gezellig - moeder - dochter - vriendelijk - luisterend oor - meelevend - professioneel - vriendin van - familie - vrienden - sportief - reizen - shoppen - feestjes - verloskundige - echoscopiste"

Annature Geboortezorg

Verloskundig Huis is er trots op onderdeel te zijn van Annature Geboortezorg, een samenwerkingscollectief waarbij alle verleners van zorg voor zwangeren en pasgeborenen in Breda en omstreken intensief samenwerken om jou de beste zorg te garanderen.

Zo bundelen verloskundigenpraktijken, gynaecologen en kinderartsen van het Amphia, kraamzorgorganisaties en Echocentrum Focus hun kennis en krachten, zodat jij tijdens je zwangerschap en daarna de beste begeleiding krijgt die je je kunt wensen.

Praktisch gezien betekent dat voor jou bijvoorbeeld dat onze lijnen met het ziekenhuis kort zijn: mocht het nodig zijn kunnen we snel schakelen met de gynaecologen en/of kinderartsen.

Daarnaast werken wij in een gezamenlijk dossier met de gynaecoloog waarin ook al jouw echo- en bloeduitslagen automatisch terecht komen.

www.annature.nl

MAMAS zwangerschapscursus

Wij zijn er trots op dat we jou onze eigen MAMAS zwangerschapscursus kunnen aanbieden. Onder de enthousiaste leiding van zwangerschapsdocent Aukje van Ginneken ben je bij ons in goede handen. De ideale manier om bewust zwanger te zijn en jezelf optimaal voor te bereiden op de bevalling. De cursus is in samenspraak met ons perfect afgestemd en je volgt hem met een kleine groep dames die allen ongeveer even ver zwanger zijn als jij. De MAMAS is een zwangerschapscursus waarin ontspannende yoga oefeningen gecombineerd worden met nuttige informatie, tips en tricks om jou bevalling tot een fijne ervaring te maken. De MAMAS cursus wordt afgesloten met een gezellige babyborrel waarbij alle mamas met baby’s bij elkaar komen om na te praten.

De cursus wordt gegeven door Aukje van Ginneken, zij stelt zich graag even voor.

Hallo!

Mijn naam is Aukje, moeder van Fedde (2006) Josje (2008) en Emmie (2016) waar ik enorm van geniet! Zwangerschappen hebben mij altijd gefascineerd. Hoe bijzonder dat er een nieuw leven in je groeit! Ook na 3 zwangerschappen blijft dat!

Naast dat acteren en presenteren mijn werk was bleef ik maar denken: ik wil dolgraag iets voor zwangere vrouwen betekenen in deze bijzondere fase van hun leven. In 2014 heb ik de opleiding gevolgd voor zwangerschapsdocent bij "mamz academy" die ik met succes heb afgerond. Elke vrouw is anders, elke zwangerschap is anders en dus ook elke bevalling is anders, maar door ontspanning en de juiste technieken kan je bevalling wel een hele bijzondere en fijne ervaring worden en dat is wat ik iedere vrouw gun! Ik zie er dan ook erg naar uit om mijn kennis en ervaring te delen met andere vrouwen.

Liefs Aukje

MAMAS Informatie:

  • 9 cursusavonden op maandag avond met een kleine groep zwangeren
  • Een partner-avond, zodat je partner goed geïnformeerd weet wat hij/zij kan doen om jou te helpen.
  • Je start met de MAMAS als je tussen de 22 en 27 weken zwanger bent
  • Locatie van de MAMAS is in een fijne ruimte op onze praktijk (Evert Spoorwaterstraat 45, Breda)
  • De kosten voor de cursus zijn 175,- euro en worden vaak vergoed door je verzekeraar omdat jou verloskundige de cursus aan biedt. Je krijgt de cursus vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt met een budget voor zwangerschapscursus

Aanmelden:

Bij de assistente via telefoonnummer (076) 5714601, aan de balie of door een e-mail te sturen naar info@verloskundighuis.nl. Vermeld hierbij je naam, geboortedatum en adresgegevens.

Extra's op de praktijk

Een groot voordeel van Verloskundig Huis is dat wij op onze locatie meerdere professionals in huis hebben om je te informeren of helpen tijdens je zwangerschap. Hieronder vind je een overzicht.

-

Overige Curussen

Naast de MAMAS zwangerschapscursus worden er op onze locatie nog meer cursussen gegeven die alles te maken hebben met zwangerschap, bevallen en ouderschap. Bijvoorbeeld een borstvoedingscursus en een cursus over EHBO aan baby’s en kinderen. Kijk voor het overzicht bij Overige cursussen.

-

Draagconsulente Sara Annaert / Mama Groen

Jouw lichaamswarmte, je bekende geur, je hartslag en het wiegen, het is heel normaal voor een kindje om zoveel mogelijk dicht bij jou te willen zijn. Baby's en peuters vinden het heerlijk om gedragen te worden en het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling. Het geeft verlichting bij krampjes en draagt bij aan een veilige hechting

Wil je je kindje graag gaan dragen maar weet je niet goed waar je moet beginnen of draag je al en wil je een nieuwe knoop leren? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Je kunt bij Mama Groen terecht voor draagconsulten, workshops en informatie over dragen en de verschillende soorten dragers. Ook is er een mogelijkheid om draagdoeken of draagzakken te lenen uit de Doekenbieb zodat je weet wat je prettig vind voordat je iets gaat kopen.

Sara Annaert van Mama Groen is 2 dagen per week te vinden op onze praktijk, omdat zij ook onze assistente is. Persoonlijk advies op maat nadat je baby geboren is, geeft ze graag. www.mamagroen.nl

-

Bekkenfysiotherapeute Rosemarij van Heesewijk

Helaas kunnen vrouwen klachten krijgen van hun bekken of bekkenbodem tijdens of na de zwangerschap. Adequate ondersteuning om deze klachten te verbeteren is erg belangrijk. Je bekken is het centrum van je lijf, je wilt graag dat dit stevig en stabiel is. Voor onze zwangeren in Breda hebben we Rosemarij van Heesewijk (www.bekkenfysiotherapie-breda.nl) wekelijks in de praktijk.

-

Shiatsu masseuse Lianne van Luik / Shendao

Shiatsu blijkt een waardevolle behandelmethode te zijn voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard zowel voor, tijdens als na je zwangerschap. Voorbeelden van klachten die met Shiatsu goed te verbeteren zijn, misselijkheid, hoofdpijn, bekkenpijn, rugpijn, moeheid, stress en niet lekker in je vel zitten. Shiatsu betekend “vingerdruk”. Het is een combinatie van acupressuur en manuele technieken die voornamelijk bestaan uit het geven van druk. Een Shiatsu behandeling werkt erg ontspannend en weldadig, maar geeft ook meestal meteen resultaat. Lianne van Luik heeft haar praktijk Shendao in de Pelikaan in Breda. Je kunt bij haar zowel overdag als in de avonduren terecht voor een behandeling. www.shendao-breda.nl

-

Osteopatie van Dongen

De osteopaat is er om bij je pasgeboren baby spanningen op te sporen en weg te halen die een baby opgelopen kan hebben door een moeilijke bevalling of door de ligging in je buik. Wanneer je baby veel huilt (meer dan 3 uur per dag), buikkrampen heeft, veel spuugt of een voorkeursligging heeft is een bezoek aan de osteopaat op zijn plaats. Osteopathie is een veilige behandelmethode, zeker voor baby’s. De technieken zijn zacht en het lijkt alsof je baby nauwelijks wordt aangeraakt. De gebruikte technieken zorgen ervoor dat op een milde manier ontspanning verkregen wordt ter hoogte van de aangedane structuren. Wanneer je naar buiten loopt is het resultaat vaak meteen al merkbaar. www.osteopathievandongen.nl