Jouw verloskundige in Breda e.o.

Persoonlijke aandacht, een warme sfeer en deskundige zorg is wat we je bieden tijdens deze bijzondere periode in je leven. Van kinderwens tot kraambed staan we naast je en begeleiden we je op een manier die helemaal aansluit bij jou en jouw wensen.

We willen dat jij je thuis voelt bij Verloskundig Huis en dat je weet dat je al jouw wensen, verwachtingen en twijfels bij ons kunt bespreken. Jouw zwangerschap is een spannende tijd en je mag van ons verwachten dat we voor jou en je partner klaar staan zodat je van deze periode kunt genieten.

Wij geloven in de kracht van de vrouw als het gaat om zwangerschap en bevalling. Een natuurlijk proces waarbij jouw lijf precies weet wat te doen. Wij vinden het daarom belangrijk om jou, als zwangere, in je kracht te zetten. We begeleiden je graag bij een mooie (bad) bevalling bij jou thuis of in het ziekenhuis, maar ook als het even niet volgens planning gaat kun je op ons rekenen. Onze lijnen naar de gynaecologen en afdeling verloskunde in het ziekenhuis zijn kort waardoor we optimaal samen kunnen werken.

Bij Verloskundig Huis vind je alles in één huis: gratis echo’s op de praktijk, borstvoedingscursus, bekkenfysiotherapie, pretechobureau, draagconsulent en de zwangerschapscursus MAMAS! Op deze manier kun je in een vertrouwde omgeving alle zorg en informatie rondom je zwangerschap krijgen.

Ook met onze spreekuren proberen we je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo hebben we altijd een avondspreekuur op donderdag. We hebben naast de spreekuren op onze hoofdlocatie in Breda-Noord ook spreekuren in de Haagse Beemden, Teteringen en Terheijden.

Wij zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer: (076)5714601.

Ons team

Wij zijn een hecht team van 4 verloskundigen. We zorgen voor elkaar, de sfeer bij ons is gezellig en goed. Dat voel je als je de praktijk binnenloopt.

Maak kennis met Lotte, Anouk, Yvet en Sophie.

Naast dit team kiezen wij voor een vaste waarneemster. Dit is een verloskundige die invalt wanneer nodig en altijd kan ondersteunen zodat het hele team altijd uitgerust en in balans kan werken! Maak kennis met Zainab.

Lotte

Verloskundige
"vrolijk - moeder - dochter dochter zoon dochter - vrouw van - glas is halfvol - omdenken - wandelen - borrelen - vrienden - verloskundige - stuitliggingen draaien - spiralen plaatsen - vakanties dichtbij of ver weg - hardlopen - hecht - betrokken - geluk"

Anouk

Verloskundige
"betrokken - moeder - zoon zoon dochter - vrouw van - verloskundige - spiralen plaatsen -zorgzaam - gezelligheid - vakanties - iets van de wereld zien - familie - genieten"

Yvet

Verloskundige
"zorgzaam - moeder - dochter zoon - vrouw van - echoscopie - verloskundige - hond storm - opgegroeid op de boerderij - zorgvuldig - doorzetter - vriendschap - liefdevol"

Sophie

Verloskundige
"gezellig - moeder - dochter zoon - vriendelijk - luisterend oor - meelevend - professioneel - vriendin van - familie - vrienden - sportief - reizen - shoppen - feestjes - verloskundige - echoscopiste"

Zainab

Waarnemend verloskundige
"Zus - zorgzaam - rustig - verloskundige - moslima - Marokko - studiebol - zwak voor baby’s - familie - gezelligheid - balans - respect - vrede"

Annature Geboortezorg

Verloskundig Huis is er trots op onderdeel te zijn van Annature Geboortezorg, een samenwerkingscollectief waarbij alle verleners van zorg voor zwangeren en pasgeborenen in Breda en omstreken intensief samenwerken om jou de beste zorg te garanderen.

Zo bundelen verloskundigenpraktijken, gynaecologen en kinderartsen van het Amphia, kraamzorgorganisaties en Echocentrum Focus hun kennis en krachten, zodat jij tijdens je zwangerschap en daarna de beste begeleiding krijgt die je je kunt wensen.

Praktisch gezien betekent dat voor jou bijvoorbeeld dat onze lijnen met het ziekenhuis kort zijn: mocht het nodig zijn kunnen we snel schakelen met de gynaecologen en/of kinderartsen.

Daarnaast werken wij in een gezamenlijk dossier met de gynaecoloog waarin ook al jouw echo- en bloeduitslagen automatisch terecht komen.

www.annature.nl

Cursussen

We bieden op onze praktijk meerdere cursussen aan. Alles om jouw zo veel mogelijk eerlijke informatie te geven voor tijdens zwangerschap, bevalling en daarna. Zo hebben we een zwangerschapscursus, borstvoedingscursus en EHBO cursus voor baby's en kinderen.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze pagina Cursus.

Extra's op de praktijk

Een groot voordeel van Verloskundig Huis is dat wij op onze locatie meerdere professionals in huis hebben om je te informeren of helpen tijdens je zwangerschap. Hieronder vind je een overzicht.

-

Draagconsulente Sara Annaert / Mama Groen

Jouw lichaamswarmte, je bekende geur, je hartslag en het wiegen, het is heel normaal voor een kindje om zoveel mogelijk dicht bij jou te willen zijn. Baby's en peuters vinden het heerlijk om gedragen te worden en het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling. Het geeft verlichting bij krampjes en draagt bij aan een veilige hechting

Wil je je kindje graag gaan dragen maar weet je niet goed waar je moet beginnen of draag je al en wil je een nieuwe knoop leren? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Je kunt bij Mama Groen terecht voor draagconsulten, workshops en informatie over dragen en de verschillende soorten dragers. Ook is er een mogelijkheid om draagdoeken of draagzakken te lenen uit de Doekenbieb zodat je weet wat je prettig vind voordat je iets gaat kopen.

Sara Annaert van Mama Groen is 2 dagen per week te vinden op onze praktijk, omdat zij ook onze assistente is. Persoonlijk advies op maat nadat je baby geboren is, geeft ze graag. www.mamagroen.nl

-

Bekkenfysiotherapeute Rosemarij van Heesewijk

Helaas kunnen vrouwen klachten krijgen van hun bekken of bekkenbodem tijdens of na de zwangerschap. Adequate ondersteuning om deze klachten te verbeteren is erg belangrijk. Je bekken is het centrum van je lijf, je wilt graag dat dit stevig en stabiel is. Voor onze zwangeren in Breda hebben we Rosemarij van Heesewijk (www.bekkenfysiotherapie-breda.nl) wekelijks in de praktijk.

-

Shiatsu masseuse Lianne van Luik / Shendao

Shiatsu blijkt een waardevolle behandelmethode te zijn voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard zowel voor, tijdens als na je zwangerschap. Voorbeelden van klachten die met Shiatsu goed te verbeteren zijn, misselijkheid, hoofdpijn, bekkenpijn, rugpijn, moeheid, stress en niet lekker in je vel zitten. Shiatsu betekend “vingerdruk”. Het is een combinatie van acupressuur en manuele technieken die voornamelijk bestaan uit het geven van druk. Een Shiatsu behandeling werkt erg ontspannend en weldadig, maar geeft ook meestal meteen resultaat. Lianne van Luik heeft haar praktijk Shendao in de Pelikaan in Breda. Je kunt bij haar zowel overdag als in de avonduren terecht voor een behandeling. www.shendao-breda.nl

-

Osteopatie van Dongen

De osteopaat is er om bij je pasgeboren baby spanningen op te sporen en weg te halen die een baby opgelopen kan hebben door een moeilijke bevalling of door de ligging in je buik. Wanneer je baby veel huilt (meer dan 3 uur per dag), buikkrampen heeft, veel spuugt of een voorkeursligging heeft is een bezoek aan de osteopaat op zijn plaats. Osteopathie is een veilige behandelmethode, zeker voor baby’s. De technieken zijn zacht en het lijkt alsof je baby nauwelijks wordt aangeraakt. De gebruikte technieken zorgen ervoor dat op een milde manier ontspanning verkregen wordt ter hoogte van de aangedane structuren. Wanneer je naar buiten loopt is het resultaat vaak meteen al merkbaar. www.osteopathievandongen.nl