Spiralen plaatsen in Breda

Bij Verloskundig Huis kun je ook terecht voor het plaatsen van een spiraal of Implanon (anticonceptiestaafje) op de praktijk in Breda. Het maakt niet uit of je al kinderen hebt of niet: iedereen is welkom.

Wanneer je kiest voor een spiraal als anticonceptie ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap, afhankelijk van het type spiraal wat je kiest. Een Implanon (anticonceptiestaafje) biedt 3 jaar bescherming tegen zwangerschap. Een Implanon wordt in de bovenarm onder de huid geplaatst en zal continu een lage dosis hormonen aan je lichaam afgeven.
Onze verloskundigen zijn getraind in het plaatsen en verwijderen van spiralen en in het plaatsten van een Implanon.

Wil je meer weten of de keuzemogelijkheden? Kijk dan op www.anticonceptie.nl voor meer informatie. Over de middelen die wij op de praktijk plaatsen vind je hieronder een overzicht. Heb je vragen of behoefte aan advies? Bel dan gerust, de verloskundige staat je graag te woord.

Anticonceptie met of zonder hormonen?

De eerste keuze die je moet maken wat betreft anticonceptie is of je een middel wilt dat werkt met of zonder hormonen. Sommige vrouwen kunnen bijwerkingen ervaren van hormonen. In dat geval is een middel zonder hormonen soms fijner. Aan de andere kant kunnen vrouwen die heftig menstrueren en daar last van hebben meer baat hebben bij een hormoonspiraal.

In beide gevallen werken de middelen hetzelfde. In het kort: bevruchting wordt voorkomen, omdat zaadcellen inactief worden gemaakt en het baarmoederslijmvlies wordt minder of nauwelijks opgebouwd waardoor een eventueel bevrucht eitje niet kan innestelen.

Twijfel je? Vraag altijd om advies, we helpen je graag een keuze te maken.

Hormoonspiraal en Implanon

Als je een middel wilt met hormonen heb je de keuze uit 2 soorten: de Implanon of een hormoonspiraal.

De Implanon is een hormoonstaafje dat in de bovenarm wordt ingebracht (met plaatselijke verdoving). Deze geeft continue een klein beetje hormonen af.

Daarnaast zijn er verschillende soorten hormoonspiralen. Deze worden in de baarmoeder ingebracht en geven, heel lokaal dus, een kleine hoeveelheid hormonen af. Er zijn 2 soorten hormoonspiralen: Mirena en Kyleena. De Kyleena werkt met iets minder hormonen en is iets kleiner dan de Mirena.

Koperspiraal

Koperspiralen bevatten geen hormonen. Een koperspiraal wordt in de baarmoeder geplaatst en geeft dagelijks een klein beetje koper af. De koperspiralen die wij zetten zijn er in 2 soorten: de T-safe en de Ballerine. De T-safe biedt 10 jaar bescherming en de Ballerine 5 jaar. Groot verschil zit hem in de vorm: de T-safe is gevormd als een normaal spiraaltje, de Ballerine is rond (zie foto). Deze laatste is vooral geschikt voor vrouwen die nog geen kind hebben gehad omdat deze wat kleiner is om in te brengen.

Afspraak maken

Wil je bij ons een spiraal of Implanon laten plaatsen, bel dan onze assistente voor het maken van een afspraak. Wij plannen je in op ons spreekuur. Wij bestellen ook de spiraal of Implanon voor je. Je ontvangt vervolgens een e-mail met een betaalverzoek (Ideal link). De spiraal of Implanon komt dan bij ons binnen en ligt dan klaar op de praktijk in Breda voor je afspraak.

Wil je een spiraal laten verwijderen? Ook dan bel je ons voor een afspraak. De assistente plant dan een afspraak voor je in.

Als je vragen hebt, of advies wil over de verschillende soorten anticonceptie neem dan gerust contact met ons op.