1 tot 4 weken zwanger

Wat doet de baby?

Wanneer je over tijd bent, eigenlijk ongesteld moet worden maar er komt niets, kun jij je zwangerschapstest doen. Bij een positieve test ben je nu 4 weken zwanger. Je vraagt je af of dat wel klopt want 4 weken geleden was je nog aan het menstrueren en dus niet zwanger. Klopt, je krijgt 2 weken cadeau, feitelijk is 2 weken geleden de bevruchting geweest van jouw eitje. Dat bevruchte ei noemen we een embryo en ontwikkeld zich in hoog tempo. In week drie gaat het embryo zich innestelen in jouw baarmoeder. Je zwangerschapstest is positief in week 4 doordat het zwangerschapshormoon HCG hoog genoeg is om te meten.

Wat doe jij?

Zodra je een wens hebt om zwanger te worden adviseren we je om foliumzuur en vitamine D te gebruiken. Beide mineralen spelen een belangrijk rol bij de ontwikkeling van het embryo. Met een gezonde leefstijl kun jij je lijf ondersteunen in deze zwangerschapsweken.

Bij Moeders voor Moeders kun je met jouw urine waar volop zwangerschapshormoon in zit, andere vrouwen helpen die een kinderwens hebben. zodra je een positieve zwangerschapstest hebt kun je je aanmelden.

En natuurlijk kun je ons bellen om je aan te melden en een eerste echo in te plannen!