Zwangerschaps­cursussen

Bevallen is spannend. Je weet niet hoe het zal gaan en wat je kunt verwachten. Een bevalling kun je niet plannen, het is een verrassing wanneer het begint en hoe het verloopt. We nemen uitgebreid de tijd en aandacht om jouw wensen voor de bevalling te bespreken en we maken samen met jou een bevalwens waarin we je wensen ook noteren. Een cursus tijdens de zwangerschap kan je helpen om jou wensen voor de bevalling te ontdekken en met vertrouwen je bevalling tegemoet te gaan. Je bent van harte welkom bij onze zwangerschapscursus MAMAS in Breda.

Een zwangerschapscursus geeft je veel informatie waardoor je niet onwetend bent. Daarnaast krijg je ontspanningsoefeningen aangeboden die ervoor zorgen dat jij je lichaam goed kent en kunt ontspannen en gebruiken om de bevalling goed te laten verlopen. Het meedoen aan een zwangerschapscursus is ook heerlijk omdat het een gepland momentje van ontspanning is voor jezelf en je baby.

MAMAS zwangerschapscursus

Wij zijn er trots op dat we jou onze eigen MAMAS zwangerschapscursus kunnen aanbieden. Onder de enthousiaste leiding van zwangerschapsdocent Aukje van Ginneken ben je bij ons in goede handen. De ideale manier om bewust zwanger te zijn en jezelf optimaal voor te bereiden op de bevalling. De cursus is in samenspraak met ons perfect afgestemd en je volgt hem met een kleine groep dames die allen ongeveer even ver zwanger zijn als jij. De MAMAS is een zwangerschapscursus waarin ontspannende yoga oefeningen gecombineerd worden met nuttige informatie, tips en tricks om jou bevalling tot een fijne ervaring te maken. De MAMAS cursus wordt afgesloten met een gezellige babyborrel waarbij alle mamas met baby’s bij elkaar komen om na te praten.

De cursus wordt gegeven door Aukje van Ginneken, zij stelt zich graag even voor.

Hallo!

Mijn naam is Aukje, moeder van Fedde (2006) Josje (2008) en Emmie (2016) waar ik enorm van geniet! Zwangerschappen hebben mij altijd gefascineerd. Hoe bijzonder dat er een nieuw leven in je groeit! Ook na 3 zwangerschappen blijft dat!

Naast dat acteren en presenteren mijn werk was bleef ik maar denken: ik wil dolgraag iets voor zwangere vrouwen betekenen in deze bijzondere fase van hun leven. In 2014 heb ik de opleiding gevolgd voor zwangerschapsdocent bij "mamz academy" die ik met succes heb afgerond. Elke vrouw is anders, elke zwangerschap is anders en dus ook elke bevalling is anders, maar door ontspanning en de juiste technieken kan je bevalling wel een hele bijzondere en fijne ervaring worden en dat is wat ik iedere vrouw gun! Ik zie er dan ook erg naar uit om mijn kennis en ervaring te delen met andere vrouwen.

Liefs Aukje

MAMAS Informatie:

 • 9 cursusavonden op maandag avond met een kleine groep zwangeren
 • Een partner-avond, zodat je partner goed geïnformeerd weet wat hij kan doen om jou te helpen.
 • Je start met de MAMAS als je tussen de 22 en 27 weken zwanger bent
 • Locatie van de MAMAS is in een fijne ruimte op onze praktijk (Evert Spoorwaterstraat 45, Breda)
 • De kosten voor de cursus zijn 150,- euro en worden vaak vergoed door je verzekeraar omdat jou verloskundige de cursus aan biedt. Je krijgt de cursus vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt met een budget voor zwangerschapscursus

Aanmelden:

Bij de assistente via telefoonnummer (076) 5714601, aan de balie of door een e-mail te sturen naar info@verloskundighuis.nl. Vermeld hierbij je naam, geboortedatum en adresgegevens.

Samen Bevallen

Zwangerschapscursus Samen Bevallen is een cursus om samen met je partner te volgen. Samen Bevallen maakt gebruik van een ruimte op onze praktijk in Breda en geeft cursus in kleine groepen of privé. De focus ligt op het geven van ondersteuning met praktische informatie en het aanleren van technieken die je tijdens de bevalling kunt toepassen. Informatie over kosten en data van cursus kun je vinden op www.samenbevallen.nl

Borstvoedingscursus

De lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) komt naar onze praktijk en vertelt je alles over het geven van borstvoeding, om een succesvolle start te kunnen maken. Fijne informatie en goede begeleiding bij het geven van borstvoeding kunnen je enorm helpen om succesvol borstvoeding te kunnen geven. De cursus bestaat uit 2 avonden op woensdag avond en wordt gegeven door een lactatiekundige. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Waarom borstvoeding
 • Hoe weet ik of mijn baby voldoende krijgt
 • Praktische tips om goed van start te gaan
 • Kolven, borstvoeding en een baan
 • Het voorkomen en oplossen van problemen

Borstvoedingscursus informatie:

 • Tijd: 19.00 - 21.00 uur
 • Waar: Verloskundig Huis, Evert Spoorwaterstraat 45, 4827 LL Breda.
 • Kosten: € 39,95 Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze prenatale voorlichting. Je ontvangt een factuur na deelname aan de cursus.

Aanmelden:
Bij de assistente via telefoonnummer (076) 5714601, aan de balie of door een e-mail te sturen naar info@verloskundighuis.nl. Vermeld hierbij je naam, geboortedatum, adresgegevens en met hoeveel personen je komt.

Kalender borstvoedingscursus:

Kijk voor de actuele data en meer informatie op: http://www.mijnbabycoach.nl/cursus-borstvoeding.html