Overige Cursussen

Naast de MAMAS zwangerschapscursus worden er op onze locatie nog meer cursussen gegeven die alles te maken hebben met zwangerschap, bevallen en ouderschap. Voor deze cursussen kun je je inschrijven op de site van de organisatoren. Heb je vragen over de cursussen? Stel ze dan gerust bij ons!

Borstvoedingscursus

De lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) komt naar onze praktijk en vertelt je alles over het geven van borstvoeding, om een succesvolle start te kunnen maken. Fijne informatie en goede begeleiding bij het geven van borstvoeding kunnen je enorm helpen om succesvol borstvoeding te kunnen geven. De cursus bestaat uit 2 avonden op woensdag avond en wordt gegeven door een lactatiekundige. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Waarom borstvoeding
  • Hoe weet ik of mijn baby voldoende krijgt
  • Praktische tips om goed van start te gaan
  • Kolven, borstvoeding en een baan
  • Het voorkomen en oplossen van problemen

Borstvoedingscursus informatie:

  • Tijd: 19.00 - 21.00 uur
  • Waar: Verloskundig Huis, Evert Spoorwaterstraat 45, 4827 LL Breda.
  • Kosten: ligt aan het soort cursus. Kijk voor meer info op de website hieronder.

Aanmelden & Kalender borstvoedingscursus:

Kijk voor aanmelden, de actuele data en meer informatie op: https://praktijkwendyseelen.nl/cursus-borstvoeding

Samen Bevallen

Zwangerschapscursus Samen Bevallen is een cursus om samen met je partner te volgen. Bij de zwangerschapscursus van Samen Bevallen staan jullie stil bij misschien wel jullie grootste verandering: jullie gaan ouders worden! Je kijkt er samen naar uit, maar waarschijnlijk heb je ook vragen en zit je met onzekerheden. De cursus geeft jullie veel en praktische informatie. Jullie leren technieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingstechnieken of hoe je je partner kunt helpen om de bevalling zo ontspannen mogelijk te doorlopen.

Samen Bevallen maakt gebruik van een ruimte op onze praktijk in Breda. Er is een divers aanbod aan cursussen, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jullie past. Informatie over kosten en data van cursus kun je vinden op www.samenbevallen.nl

EHBO aan Baby's en Kinderen

EHBO voor baby’s en kinderen
Stichting EHAK is gespecialiseerd in het verzorgen van lessen over EHBO aan baby’s en kinderen. Alle mogelijke ongevallen die bij kinderen kunnen gebeuren bespreken wij in onze lessen. De lessen zitten vol met praktijkvoorbeelden over kinderen. Op een ontspannen manier leren wij je hoe je een kind het beste kunt helpen. Daarin ligt dan ook de specialiteit van stichting EHAK. Wij denken verder!

Tijdens de lessen is de sfeer het belangrijkste. In een ontspannen, veilige omgeving heb je de beste leermogelijkheden. Juist in de les kunnen er vragen gesteld worden, ervaringen gedeeld en mogen dingen fout gaan en weer hersteld worden.

Of je nu een jonge ouder bent, gastouder, opa of oma, leerkracht, overblijfmoeder, of pedagogisch medewerker...eigenlijk moet iedereen kennis hebben van EHBO!

Meer informatie betreffende de cursus en inschrijving vind je op: https://www.stichting-ehak.nl/
Goed om te weten dat de cursus in veel gevallen volledig vergoed wordt door je zorgverzekering.