Een bijzondere nacht

Ik noem het mijn happy place en ik was er een paar weken terug; ik kom binnen in een prachtige kamer met een groot, rond, warm bad in het midden, zacht kaarslicht, fijne geurolie en een heerlijke playlist. Evie gaat bevallen. Het is midden in de nacht en de wereld slaapt maar ik ben daar waar nieuw leven komt. Veel hoef ik niet te doen, ik zie hoe Evie de weeën opvangt en zich laaft aan de lome sfeer waar besef van tijd volkomen verdwenen is.

Geduldig zijn, dat is een van de waardevolle eigenschappen van ons als verloskundigen. Cas laat mij zien waar de babykamer is. Ik maak de kruiken, zet mijn verlostassen klaar en maak ook af en toe een foto van het prachtige tafereel. Cas reikt mij het kraampakket aan, ik ben verbaasd. Geen kartonnen doos met veel plastic en disposables maar een mooie canvas tas van DALALOU die gevuld is met alle producten die ik nodig heb voor de bevalling van Evie, maar dan op natuurlijke basis. Ik zie biologisch afbreekbare onderleggers, natuurlijk kraamverband en biologische alcohol maar ook verschillende papieren zakjes gevuld met wat ik noem liefdevolle mama en baby producten. Heiwol voor rode billetjes, kamille olie voor een babybadje en natuurlijke handzeep, stuk voor stuk prachtige verpakt en klaar voor gebruik.

De cordring, een navelbandje in plaats van een navelklem, is al een paar jaar een standaard cadeautje in onze praktijk wat we meegeven aan de aanstaande ouders zodat we deze kunnen gebruiken na de geboorte. Zoveel vriendelijker dan een navelklem, schuurt niet over het buikje van de baby en zit niet in de weg bij de verzorging van je baby in de eerste week. Ik bewonder het natuurlijke kraampakket en bedenk me dat niets van dit pakket niet gebruikt zal worden en alles wat erin zit bijdraagt aan de sfeer waarin Evie zo graag wil bevallen.

Evie krijgt persdrang en ontwaakt uit haar roes om te persen als een strijder. Anderhalfuur later wordt ze geboren, baby Mila, Evie haalt haar zelf boven water en legt haar op haar borst. "Ik vond het eigenlijk wel meevallen” zegt Evie terwijl ze mij stralend aankijkt.

Later die nacht neem ik afscheid en sleep mijn tassen terug naar mijn auto. Het is nog donker, iedereen slaapt terwijl hier net nieuw leven is geboren, ik zing mee met de radio onderweg naar huis en voel waarom ik zo graag verloskundige ben.

Kijk voor meer informatie over het natuurlijk kraampakket van DALALOU op dalalounatuurlijk.nl

Met de code verloskundighuisbreda krijg je 5% korting op de aanschaf van een kraampakket van DALALOU!