Wat een cadeautje!

Sara is weer terug van haar zwangerschapsverlof! Onze lieve assistente durft haar kersverse dochtertje Ruby even thuis te laten om weer bij ons achter de balie te komen zitten.

Vandaag belde ze mij op of ik even tijd had om een spiraal te verwijderen. Anouk en ik plaatsen wekelijks spiralen en implanon en halen er ook regelmatig eentje uit. De gynaecologen en huisartsen zijn nog volop bezig met het leveren van acute zorg in deze corona tijd, een spiraal plaatsen of verwijderen is dan geen prioriteit. Dat voelt voor iemand die graag zwanger wil worden of juist niet zwanger wil worden natuurlijk anders, hoogste prioriteit!

Zo ontving ik dan ook deze middag een vlotte meid op de praktijk die haar spiraal er echt zo snel mogelijk uit wilde hebben. Een poosje hormoon vrij zijn leek haar wel wat en dan, wie weet, over een jaartje de volgende stap om proberen zwanger te worden. Zelf moest ze daar nog even aan wennen, haar vriend zag het nu al helemaal zitten om vader te worden. Ze was blij dat ze bij ons terecht kon, haar huisarts kon haar in deze tijd niet helpen. Binnen 5 minuutjes was ze verlost van het spiraaltje.

Ik liet het aan haar zien en vroeg of ik het weg kon gooien. Toen zei ze "ik wil het graag meenemen, vandaag is mijn vriend jarig en dit is een geweldig cadeautje".