Aanmeldingen zijn een feest!

Als assistentes krijgen we heel wat telefoontjes op een dag, soms om een afspraak te verzetten, soms met zwangerschapskwaaltjes, soms een dame met weeën, maar ook eerste aanmeldingen. Deze telefoontjes vind ik vaak het leukste!
Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun zwangerschap nog even voor zichzelf te houden en het alleen met hun partner te delen. Hoe heerlijk is het dan om onze praktijk te bellen en aan ons te vertellen dat je zwanger bent. Zo kan de zwangere het toch al een beetje met iemand delen!

Onlangs sprak ik weer nieuwe dame, je hoort aan de telefoon dan al dat ze een glimlach heeft van oor tot oor die er niet meer af te krijgen is. Ze kwam net bij de huisarts vandaan die haar had verteld dat ze direct contact kon opnemen met een verloskundigenpraktijk.
Wat wij als assistentes dan vaak doen is alle naam en adresgegevens nalopen, vervolgens nagaan hoe ver iemand zwanger is, wanneer de uitgerekende datum ongeveer is en tot slot mogen we de eerste afspraken maken. Vanaf 7 weken proberen we al de eerste echo in te plannen, ongeveer een week na de eerste echo plannen we de intake.

Vaak zijn er tijdens dit telefoontje ook al verschillende vragen die we kunnen beantwoorden. Ook na de aanmelding zijn wij altijd te bereiken voor vragen en eventuele onzekerheden.
Tot slot hebben wij als assistentes dan de eer om de zwangere, als één van de eerste, te feliciteren!

We kijken uit naar meer van deze bijzondere telefoontjes en staan met enthousiasme voor iedereen klaar.