­Extra's op de praktijk

Een groot voordeel van Verloskundig Huis is dat wij op onze locatie meerdere professionals in huis hebben om je te informeren of helpen tijdens je zwangerschap.

Draagconsulente Sara Annaert / Mama Groen

Jouw lichaamswarmte, je bekende geur, je hartslag en het wiegen, het is heel normaal voor een kindje om zoveel mogelijk dicht bij jou te willen zijn. Baby's en peuters vinden het heerlijk om gedragen te worden en het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling. Het geeft verlichting bij krampjes en draagt bij aan een veilige hechting

Terwijl jij je kindje draagt, heb je je handen vrij voor het dagelijkse huishouden. Heb je meer kindjes? Dan kun je makkelijker je aandacht verdelen. Ondertussen heb jij de behoeftes van je kindje meteen in de gaten. Ideaal voor wandelen in het bos of op vakantie waar de wegen minder toegankelijk zijn met een wandelwagen. Dragen is echt een genot voor ouder en kind!

Wil je je kindje graag gaan dragen maar weet je niet goed waar je moet beginnen of draag je al en wil je een nieuwe knoop leren? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Je kunt bij Mama Groen terecht voor draagconsulten, workshops en informatie over dragen en de verschillende soorten dragers. Ook is er een mogelijkheid om draagdoeken of draagzakken te lenen uit de Doekenbieb zodat je weet wat je prettig vind voordat je iets gaat kopen.

Sara Annaert van Mama Groen is 2 dagen per de week te vinden op onze praktijk, omdat zij ook de assistente is. Persoonlijk advies op maat nadat je baby geboren is, geeft ze graag. Er zijn daarnaast exclusieve draagavonden die ze geeft op onze praktijk om al in de zwangerschap vertrouwd te raken met de draagdoeken. www.mamagroen.nl

Bekkenfysiotherapeute Rosemarij van Heesewijk en Mielle Stoop

Helaas kunnen vrouwen klachten krijgen tijdens of na de zwangerschap van hun bekken of bekkenbodem. Adequate ondersteuning om deze klachten te verbeteren is erg belangrijk. Je bekken is het centrum van je lijf, je wilt graag dat dit stevig en stabiel is. Voor onze zwangeren in Breda hebben we Rosemarij van Heesewijk (www.bekkenfysiotherapie-breda.nl) wekelijks in de praktijk en voor onze zwangeren in Terheijden/Wagenberg verwijzen we je graag naar onze praktijk in Terheijden waar Mielle Stoop werkt (www.perkura.nl).

Gynaecoloog op locatie

Er kunnen aanleidingen zijn waarom het prettig of noodzakelijk is om tijdens je zwangerschap een gesprek te hebben met een gynaecoloog. Bij Verloskundig Huis komt de gynaecoloog naar je toe! Elke maand hebben wij een gezamenlijk spreekuur waarbij onze gynaecoloog, dr. Knol, aanschuift bij de afspraak met de verloskundige op onze vertrouwde praktijk. Tijdens deze afspraak kunnen we samen in alle rust bespreken welke zorg het beste bij jou past rekening houdend met jou wensen en behoeftes.

Shiatsu masseuse Lianne van Luik / Shendao

Shiatsu blijkt een waardevolle behandelmethode te zijn voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard zowel voor, tijdens als je de zwangerschap. Voorbeelden van klachten die met shiatsu goed te verbeteren zijn, misselijkheid, hoofdpijn, bekkenpijn, rugpijn, moeheid, stress en niet lekker in je vel zitten. Shiatsu betekend “vingerdruk”. Het is een combinatie van acupressuur en manueel technieken die voornamelijk bestaat uit het geven van druk. Een Shiatsu behandeling werkt erg ontspannend en weldadig, maar geeft ook meestal meteen resultaat. Lianne van Luik heeft haar praktijk Shendao in de Pelikaan in Breda. Je kunt bij haar zowel overdag als in de avonduren terecht voor een behandeling. www.shendao-breda.nl

Osteopatie van Dongen

De osteopaat is er om bij je pasgeboren baby spanningen op te sporen en weg te halen die een baby opgelopen kan hebben door een moeilijke bevalling of door de ligging in je buik. Wanneer je baby veel huilt (meer dan 3 uur per dag), buikkrampen heeft, veel spugt of een voorkeursligging heeft is een bezoek aan de osteopaat op zijn plaats. Osteopathie is een veilige behandelmethode, zeker voor baby’s. De technieken zijn zacht en het lijkt alsof je baby nauwelijks wordt aangeraakt. De gebruikte technieken zorgen ervoor dat op een milde manier ontspanning verkregen wordt ter hoogte van de aangedane structuren. Wanneer je naar buiten loopt is het resultaat vaak meteen al merkbaar. www.osteopathievandongen.nl

Korte Lijntjes

Uit ervaring hebben we ondervonden waar jij in goede handen bent. We onderhouden korte lijntjes met zorgaanbieders die net even het verschil kunnen maken in je zwangerschap en delen onze kennis hierover graag met jou.